Helyi alkotók

Városi Melinda

Én már két bottal járok:
az egyik toll, a másik ecset

1987. augusztus 31.-én születtem Kalocsán. Miután Dunaszentbendeken az általános iskolát elvégeztem, tanulmányaimat Kecskeméten folytattam. A Kandó Kálmán Szakközépiskola képzőművészeti szakán festészetet tanulok. Én nem az az ember vagyok, aki gyermekkora óta arról álmodik, hogy festő lesz. Ez egy hirtelen elhatározás volt. Rövid a történet. Az egyik nap délutánján nagy kedvet kaptam a festészethez. Felmerült bennem a kérdés: miért ne?

Néhány nap gondolkodás után egy jó segítséggel megkezdődött a felvételire való felkészülés, ami meghozta gyümölcsét. Így került kezembe véglegesen az ecset. Azóta is örömmel tölt el ha festhetek.

A szakközépiskola elvégzése után hogy művészeti ágon haladok tovább vagy sem, az sok mindentől függ. Az viszont biztos, hogy a festést nem fogom abbahagyni.

?mert a művészet maga a vágy.
Határ nincs, se tér, se idő,
csupán álmokat elűző
lendület, hevület, erő.
Nem ősi kövület,
hanem a mi jelenünk,
érzelmeink utóíze,
a mi jelenünk
az alkotásunk.?

Dunaszentbenedek, 2005. augusztus 10.

Paulin Zsuzsanna

Képein az élet apró csodáit szeretné bemutatni. Témáit elsősorban a természetben keresi: ez lehet egy érdekes formájú fa, bokor, különleges vagy közönséges fűszál, csírázó növényke, érdekes állat.

Szívesen örökíti meg faluja, Benedek nevezetesebb épületei mellett a rejtett zugokat, régi korok mulandó emlékeit.

Olykor illusztrációkat is készít. Bármit, ami éppen felkelti az érdeklődését.

Az eszköze lehet grafit, szén, színes kréták, -ceruzák, de legtöbbször a vizes technikákat – akvarell, tus- alkalmazza akár vegyítve is. A kísérletező kedv vezérli.

Számomra ez a kikapcsolódás már gyermekkorom óta.

Hitvallását Fodor Ákos fogalmazta meg egyik haikujában:

“Végy egy Ezt-vagy-azt,
emeld föl a szívedig
s vigyázva tedd le.”

Hozzászólások