KORONA VÍRUS HIRDETMÉNY

2021 márc. 5.

K O R O N A VÍRUS

(2021.03.05)

Kedves dunaszentbenedeki lakosok, Dunaszentbenedeken tartózkodók!

 

A Covid-19 fertőzés jelentős számú megbetegedéseket követel immár a közvetlen környezetünkben is, ezért az eddigiekhez képest is nagyobb figyelmet kell fordítanunk egymásra.

2021. március 8-tól az alábbi intézkedések betartása kötelező:

  1. 1.      A koronavírus járvány terjedésének csökkentése érdekében az üzletek március 8-tól március 22-ig zárva lesznek, kivéve az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák, bankok, dohányboltok és a benzinkutak.
  2. 2.      Az óvodák és az iskolák április 7-ig bezárnak – ez a dátum a tavaszi szünet vége. A digitális oktatás részleteit az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkársága dolgozza ki és teszi közzé.
    A középiskolákra, egyetemekre vonatkozó szabályok változatlanok maradnak. További részletekről a szülők az intézményben kapnak felvilágosítást. A gyerekek a korlátozás időszakában tartózkodjanak otthon, a cél az elkülönítés, ennek megfelelően a játszótér használatát korlátozzuk.
  3. 3.      A szabadtéri sporttevékenység és a munkavégzés lehetséges.
  4. 4.      Március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatás (pl.fodrász, kozmetikus, konditerem, stb.) szünetel a magánegészségügy kivételével.
  5. 5.      Orrot és szájat eltakaró maszk használata zárt és szabadtéren is kötelező. A távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek.
  6. 6.      A nyitás, feltételek enyhítése ütemezetten március 22-től kezdődik.
  7. 7.      Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási korlátozás továbbra is érvényben van
  8. 8.      Mindennemű rendezvény megtartása tilos!
  9. 9.      A normál hétköznapokban is TILOS a közterületeken alkohol fogyasztása.
  10. 10.  Polgármesteri Hivatal folyamatosan üzemel, de csak rendkívüli/nem halasztható esetekben lehet belépni. Ennek időpontját telefonon egyeztetni kell.

Elérhetőségeink:
telefon: 78/416-233 vagy 78/416-129, e-mail: benedekonk@gmail.com

 

  1. 11.  Lázas vagy légúti megbetegedés esetén kérjük, hogy a háziorvost ne személyesen, hanem telefonon keressék – 78/469 019 vagy 20/927 4469.
  2. 12.  Karanténra kötelezettek, akik családtagjai, szomszédai, ismerősei útján nem tudják alapvető bevásárlásaikat intézni, kérhetik az önkormányzatunk segítségét. A vásárlás kizárólag élelmiszerre, higiéniai eszközökre és gyógyszerre korlátozódik az igénylő saját költségén!
    Kérem segítsük a karanténba kerülő ismerőseinket!
  3. 13.  A világjárvány és a hazai járvány aktuális kérdéseiről hiteles tájékoztatást kaphatnak a www.koronavirus.gov.hu portálon és a közszolgálat televízióban.
  4. 14.  Amennyiben védőoltás beadásáról kap behívót/értesítőt, úgy a tájékoztató hátoldalán lévő nyomtatványt kitöltve vigye magával. Ezzel is segítheti az egészségügyi dolgozók munkáját. A nyomtatvány letölthető a www.dunaszentbenedek.hu vagy a www.koronavirus.gov.hu weblapról.
    Szükség esetén a hivatalból kérhető plusz példány telefonos egyeztetést követően.

Az intézkedések az egészségünk védelmében és a fertőzés ütemének lassítása érdekében történnek. Mindenkitől kellő nyugalmat és toleranciát kérünk és várunk.

A Nőnap közeledtével a képviselő-testület nevében sok szeretettel köszöntök minden dunaszentbenedeki hölgyet.

        Vargyas Mihály

                                                                                                                                 polgármester

Hozzájáruló-nyilatkozat-COVID-oltáshoz

Hozzászólások